Daniello Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Mam problem z pewnym programem, który opiera się na Javie. Jest to program Cgoban. Służy do gry w GO przez serwer. Gdy odpalam program to wywala mi komunikat: Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: initState at gnu.java.awt.peer.gtk.GdkGraphics2D.initState(int[], int, int) (/usr/lib/lib-gnu-java-awt-peer-gtk.so.6.0.0) at gnu.java.awt.peer.gtk.GdkGraphics2D.GdkGraphics2D(java.awt.image.BufferedImage) (/usr/lib/lib-gnu-java-awt-peer-gtk.so.6.0.0) at gnu.java.awt.peer.gtk.GdkGraphicsEnvironment.createGraphics(java.awt.image.BufferedImage) (/usr/lib/lib-gnu-java-awt-peer-gtk.so.6.0.0) at java.awt.image.BufferedImage.createGraphics() (/usr/lib/libgcj.so.6.0.0) at java.awt.image.BufferedImage.getGraphics() (/usr/lib/libgcj.so.6.0.0) at dK.b() (Unknown Source) at dK.a() (Unknown Source) at dK.<clinit>() (Unknown Source) at java.lang.Class.initializeClass() (/usr/lib/libgcj.so.6.0.0) at org.igoweb.cgoban.CGoban.CGoban(java.lang.String[]) (Unknown Source)http://forum.tweak.pl/style_images/1/folder_rte_images/code.gif at org.igoweb.cgoban.CGoban.main(java.lang.String[]) (Unknown Source) at gnu.java.lang.MainThread.call_main() (/usr/lib/libgcj.so.6.0.0) at gnu.java.lang.MainThread.run() (/usr/lib/libgcj.so.6.0.0) No i wgralem te pliki uaktualniając mój Libgcj przez yuma. Instalator ściągnał i zainstalował z 13 pakietów i po chwili już mialem te pliki. Sprawdzilem zeby sie upewnic czy są i faktycznie są. Ale po odpaleniu tego programu wyskozyło to samo. Jak temu zaradzić. Przeszukałem duzo stron Googlami i wiele osob ma taki problem. Ale nikt raczej nie pomaga. Może tutaj ktoś wie>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Radze zainstalowac JAVE firmy Sun... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Listopad 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 A co ja mam wgranego niby ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 A co ja mam wgranego niby ?? Pewnie dystrybucyjną ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 No mnie tez na to wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Listopad 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 Chodzi mi o to że wgrałem sobie oryginalna jave, ale wyswietla mi się to samo. Czy muszę wywalić tamtą javę dystrybucyjną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_magnolii Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Mam pytanie: czy pomogla tylko zmiana javy? Bo jesli nie, to ja poradzilem sobie w nastepujacy sposob: /sciezka do katalogu z java/bin/java -jar /usr/lib/cgoban/cgoban.jar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Grudzień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 A ja też już sobie dawno poradziłem. Wgrałem kompatybilny pakiet javy o nazwie java-compat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 A ja też już sobie dawno poradziłem. Wgrałem kompatybilny pakiet javy o nazwie java-compat. Pobrać z http://java.sun.com/j2se/1.5.0/download.jsp jdk-1_5_0_06-linux-i586-rpm.bin zamienić na RPM sh jdk-1_5_0_06-linux-i586-rpm.bin zainstalować rpm -Uvh jdk-1_5_0_06-linux-i586.rpm zainstalować też java-1.5.0-sun-compat-1.5.0.06-1jpp.i586.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Grudzień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 Dokładnie tak mam zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi