mavik Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Witam wszystkich Zrobiłem sobie update fedory zainstalowałem yumem kernel 2.6.14-1 i przestał mi działac klient VPN.(oczywiście nie działa tylko na 2.6.14-1 ponieważ brak mu modułu do tego kernela, a na wcześniejszym śmiga) w czasie instalacji sypie takie komunikaty: "Making module make -C /lib/modules/2.6.14-1.1637_FC4/build SUBDIRS=/usr/src/vpnclient modules make[1]: Entering directory `/usr/src/kernels/2.6.14-1.1637_FC4-i686' CC [M] /usr/src/vpnclient/linuxcniapi.o /usr/src/vpnclient/linuxcniapi.c: In function ‘CniInjectReceive’: /usr/src/vpnclient/linuxcniapi.c:292: error: ‘struct sk_buff’ has no member named ‘stamp’ /usr/src/vpnclient/linuxcniapi.c: In function ‘CniInjectSend’: /usr/src/vpnclient/linuxcniapi.c:432: error: ‘struct sk_buff’ has no member named ‘stamp’ make[2]: *** [/usr/src/vpnclient/linuxcniapi.o] Błąd 1 make[1]: *** [_module_/usr/src/vpnclient] Błąd 2 make[1]: Leaving directory `/usr/src/kernels/2.6.14-1.1637_FC4-i686' make: *** [default] Błąd 2 Failed to make module "cisco_ipsec.ko". Nic z tego nie kumam.W googlach cisza o tym kernelu i Fedorce. Jakieś sugestie? Pozdrawiam i z góry dzięki za wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 W googlach cisza o tym kernelu i Fedorce. Oj, kłamczuszek Wkleiłem w Google error: ‘struct sk_buff’ has no member named ‘stamp’ i wyświetliło mi się prawie 3700 możliwych stron. Na pierwszej z nich jest rozwiązanie → http://jason.roysdon.net/?p=754 http://www.redhat.com/archives/fedora-list...r/msg02105.html Kernel nie ma stabilnego API i sie funkcje pozmieniały pomiędzy 2.6.13 a 2.6.14 (Fedora akurat nie ma tu nic do rzeczy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Wielkie dzięki za wskazówkę jak szukac w googlach (Wstyd mi jak diabli że sam tego nie potrafiłem znaleźć). Rozwiązanie oczywiście zadziałało. Dzięki jeszcze raz i sorx za zaśmiecanie forum niepotrzebnym pytaniem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi