nichu Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 (edytowane) Witam Chcialem powalczyc z amanda - robilem wszystko tak jak na ich stronce z dokumentacja i po odpaleniu amcheck NAZWA wyskakuje mi blad ERROR: kompik.xxx.pl: [access as amanda not allowed from [email protected]] open of users/.amandahosts failed chodzi o to ze nie wiem czemu w moim systemie ~amanda = users nie wiem czy jakis alias sie stworzyl czy jak... bo wpisujac su - amanda -c "cat ~amanda/.amandahosts" mowi ze users/.amandahosts: doesn't exist gdy wpisuje ~amanda albo man ~amanda to zachowuje sie dokladnie jak komenda users ma ktos pomysl? z gory dzieki dobra to jest jednak blad amandy - jest sobie plik /etc/xinetd.d/amanda i tam jest parametr group i wlasnie stamtad sie odwoluje i bierze te users takze moze ktos wie jak ma wygladac ten plik probowalem rozne sposoby gdzie wyczytalem ze ma byc $GROUP ale tez nie dziala i wtedy wyswietla taki blad: Amanda Backup Client Hosts Check -------------------------------- WARNING: kompik.xxx.pl: selfcheck request timed out. Host down? Client check: 1 host checked in 29.996 seconds, 1 problem found hmmmm Edytowane Listopad 20, 2005 przez nichu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2005 su - amanda -c "cat ~amanda/.amandahosts" mowi ze users/.amandahosts: doesn't exist Jak już, to cat ~/amanda/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi