savo Napisano Czerwiec 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2004 Nie jestem mocny w te klocki więc grzecznie pytam, Co najlepiej uruchomić jako MTA (security, prostota itd)? Jak skonfigurować jedno i drugie by SquirrelMail komunikował się z tym MTA? Jak na razie mam sendmaila i próba połączenia się Squirrela kończy się Error connecting to IMAP server: Your_Server 111 : Connection refused w opisie błędów na stronie squirrela piszą by sprawdzić port łącząc się telnetem - odrzuca mi połączenie, ale to dlatego, że nie mam telneta. Sprawdzenie przez ssh też odrzuca nawet gdy wyłącze firewalla. Pozdrawiam Savo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytan Napisano Czerwiec 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2004 A serwer IMAP to masz włączony? Jeśli cośnie przekręcam odpal serwer Devocot i ustaw go do obsługi IMAP. Tytan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekzac Napisano Czerwiec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2004 Dosyc dokladny opis jak uruchomic poprawnie serwer pocztowy znjdziesz tutaj: Mailserver Ja tez nie jestem zbyt biegly w 'te klocki', a cala operacja zakonczyla sie sukcesem j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi