ars Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 narazie to czekam na nowy rok bo fundusze sa strasznie niskie ale widze ze opowiadacie sie za a64 venice wiec coz innego mi pozostalo jak nie dostosowac sie do waszych wskazowek mysalem nad dwurdzeniowcem zeby moc odpalac kilka aplikacji na raz (nie zadnych wyspecjalizowanych) i chodzilo mi tez o to jak to sie ma do obslugi prockow dwurdzeniowych przez FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 narazie to czekam na nowy rok Słuszne rozwiązanie, na koniec roku sprzęt drożeje. chodzilo mi tez o to jak to sie ma do obslugi prockow dwurdzeniowych przez FC FC ma niewiele do powedzenia jeśli chodzi o dwa rdzenie. Tym raczej zajmuje się kernel... Zapewne nie znajdziesz programu lepiej wykorzystującego zaawansowane procesorowo systemy niż kernel.org Tak się składa, ze te kernele są w FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ars Napisano Grudzień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 czyli jesli dobrze rozumie z wykorzystaniem procesorow dwurdzeniowych nie ma najmniejszego problemu tak? bo mi troche porobiliscie wode z mozgu sie pogubilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Grudzień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2005 Ależ ty jesteś uparty w kwestii tych dwóch rdzeni Jesli chcesz procek za prawie 1200 PLN to nic nie stoi na przeszkodzie ale naprawde nie wiem jak masz zamiar go wykorzystac Nie lepiej zaopatrzyć się w A64? 2 razy taniej a pewnie i z niego wszystkiego w codziennej pracy wyciskał nie będziesz... P.S. Nie wiem jak to jest z tymi jajkami dla 2 rdzeni...chyba trzeba je samemu kompilować, nieprawdaż?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 Nie wiem jak to jest z tymi jajkami dla 2 rdzeni...chyba trzeba je samemu kompilować, nieprawdaż?? Nie, wystarczy zainstlowac jajko z rozszerzeniem smp. Tak właściwie to się nawet samo instaluje (instalator wykrywa czy system jest wieloprocesorowy) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi