Skocz do zawartości

Przygotowania Do Zakupup Cpu 64bit Ale Jaki?

ars

Rekomendowane odpowiedzi

narazie to czekam na nowy rok bo fundusze sa strasznie niskie biggrin.gif ale widze ze opowiadacie sie za a64 venice wiec coz innego mi pozostalo jak nie dostosowac sie do waszych wskazowek biggrin.gif mysalem nad dwurdzeniowcem zeby moc odpalac kilka aplikacji na raz (nie zadnych wyspecjalizowanych) i chodzilo mi tez o to jak to sie ma do obslugi prockow dwurdzeniowych przez FC smile.gif

narazie to czekam na nowy rok

Słuszne rozwiązanie, na koniec roku sprzęt drożeje.

chodzilo mi tez o to jak to sie ma do obslugi prockow dwurdzeniowych przez FC smile.gif

FC ma niewiele do powedzenia jeśli chodzi o dwa rdzenie. Tym raczej zajmuje się kernel... Zapewne nie znajdziesz programu lepiej wykorzystującego zaawansowane procesorowo systemy niż kernel.org tongue.gif Tak się składa, ze te kernele są w FC biggrin.gif

Ależ ty jesteś uparty w kwestii tych dwóch rdzeni ph34r.gif Jesli chcesz procek za prawie 1200 PLN to nic nie stoi na przeszkodzie ale naprawde nie wiem jak masz zamiar go wykorzystac blink.gif Nie lepiej zaopatrzyć się w A64? 2 razy taniej a pewnie i z niego wszystkiego w codziennej pracy wyciskał nie będziesz...

P.S. Nie wiem jak to jest z tymi jajkami dla 2 rdzeni...chyba trzeba je samemu kompilować, nieprawdaż??