mac1us Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 ile moze trwac rozpakowywanie tar.baz2 kernela Linuksa ver. 2.6.14.3?? Robie to pierwszy raz:) aha - czy takie dziwaczne znaki w terminalu sa normalne?? kurcze... wpisalem bzip2 -cd linux-2.6.14.3.tar.bz2 myslal, myslal i wymislil w koncu:) potem wstukalem tar xvf - -C /usr/src/ ale chyba nic sie nie dzieje - dysk ani procek nie pracuje i niue pojaiwa sie kolejny znak zachety... w czym tkwi problem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 Proporcjonalnie od wielkości archiwum trwa rozpakowywanie. Co do tych znaczków to nikt (poza Tobą) ich nie widział i nie jest w stanie stwierdzić czy to normalne. P.S. Nie jestem zwolennikiem kompilacji kernela, polecam gotowe jajka pobrać yumem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Listopad 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 hmmm a jak to wykonac?? i czy gotowe jajko bedzie zoptymalizowane np. pod moj procek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 hmmm a jak to wykonac?? Najprościej to poprzez jakąś nakładkę graficzną na yuma (np. yumex). Uruchamiasz i instalujesz nowe jajko, nie aktualizujesz!! i czy gotowe jajko bedzie zoptymalizowane np. pod moj procek?? Nie będzie. To jest wada takiego rozwiązania ale ja nie odczułem różnicy po kompilacji kernela pod mój sytem a po instalacji gotowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 A odnosnie rozpakowania archiwum to czy próbowałes po prostu kliknac prawym i wybrac 'rozpakuj tutaj. Ja zawsze tak robie i zawsze wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Listopad 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 dzieki Darek zadzialalo . Ale pojawil sie kolejny problem - jak to skopiowac do /usr/bin (wiem ze to infantylne ale BARDZO zalezy mi na czasie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 Ale pojawil sie kolejny problem - jak to skopiowac do /usr/bin (wiem ze to infantylne ale BARDZO zalezy mi na czasie) cp -r ścieżka_katalogu_który_chcesz_skopiować /usr/bin/ Wykonujesz w konsoli i z prawami roota (su -) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Listopad 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 skopiowane ale to co ja mam w katalogu usr/src różni sie od opisu w artykule Rekompilacja Jądra na fedora.pl. Mam foder redhat i kernels a w podkatalogu linux-2.6.11 nie mam zadnego folderu config:( co robie nie tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 http://www.haxite.org/index.php3?site=arty...kul_view&id=385 - napisane przez jednego z userów tego forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Listopad 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 dzieki tego potrzebowalem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi