Skocz do zawartości

Zawieszenie ładowania Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

A to dziwne. yum zawsze wypisuje to co usuwa. Może wczesniej jakoś wywaliłeś Gnome? Przejrzyj logi w /var/log/yum.log.

No właśnie wiem, że wypisuje dlatego śmiało wklepałem to "yum remove hal" huh.gif Nie wiem co się stało, a logów niestety już nie mam. Witam ze świeżej FC4-ki biggrin.gif

rpm -Uvh --replacepkgs --replacefiles nazwa_pakietu

Dzięki, zapamiętam

Zawsze trzeba na poczatku rozwalić system ;-) Tak się można najwięcej nauczyć. Potem już się wie czego nie nalezy robić i jak to potem ewentualnie naprawić.

Na pewno co nieco się nauczyłem, ale gwoli ścisłości to ta rozwałka nastąpiła po hmm.. około pół roku albo i więcej, bezproblemowego używania fedory.

Dzięki za pomoc

Jeszcze pozostaje pytanie: czy Twoje problemy zostały rozwiązane (ten biały ekran)?

FOK!! mad.gif Pospieszyłem się wcześniej, wczoraj hulało, dzisiaj znowu się wiesza przy starcie scared.gif. Ręce opadają.. sad.gif Znowu twarde zwisy, po uruchomieniu HAL-a. Przejrzałem logi yum-a z wczoraj i co jak co ale HAL-a nie aktualizowałem.

Ktoś mi może powiedzieć jakie tracebacki/logi itp. powinienem wkleić przy zgłaszaniu błędu na redhatowej bugzilli? Bo napisanie "it hangs after hal is started" to chyba trochę za mało.