lszk Napisano Listopad 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2005 Ostatnio na forum było słychać o tym progsie. Potestowałem chwile na windzie i postanowiłem wypróbować na moim Debianie. Niestety pod ten system paczki nie znalazłem, więc postanowiłem pokompilować. Wersja z CVS się sypie kompletnie, a ze źródeł, przy ./configure wywala checking for wxWidgets version >= 2.4.2... yes (version 2.6.1) checking for wxWidgets static library... yes configure: Configuring Code::Blocks... configure: creating ./config.status .infig.status: error: cannot find input file: Makefile No i wszystko. Prowadze już na ten temat topic na forum tego progsa, ale nie wiem, co z tego wyniknie w końcu. Jakby ktoś miał jakiś pomysł, to czekam http://forums.codeblocks.org/index.php?topic=1471 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 Rowniez mialem niesamowicie duzo problemow z kompilacja i dalem sobie wkoncu spokoj. Zeby w ogóle go skompilowac potrzeba zrodel wxGTK i tam w zaleznosci od wersji wybieralo sie makefile... Jednym slowem proces kompilacji tego IDE to koszmar. Takze jak nie uda sie rozwiazac pozostanie Ci czekanie na paczke... PS Chyba czytales wiki tam jest w miare opisane jak to skompilowac (zeby jeszcze sie to udawalo )... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Hehe udało mi się Szczegóły pod tamtym linkiem z 1-go posta. Ważne, że działa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 I jak wrazenia... Ja tak samo jak w kdevelop mam dalej problemy z codecompletion... cos nie bardzo ta funckja jest rozwijana w IDE Linuksowych... Tak poza tym to mysle ze codeblocks idzie w bardzo dobrym kierunku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Na razie całkiem dobre. Tylko, gdy otwieram jakiś plik z kodem już, to opcje do budowania są niedostępne. Na windzie jeszcze widziałem w nim taki fajny dodatek, że podczas odwołania się do jakiegoś składnika klasy, reszta wyświetlała się w dymku i można było wybrać kursorem zamiast wpisywać. Tutaj tego albo nie ma, albo ja nie widze. PS. Co to jest ten codecompletion? Nie przypadkiem właśnie to z tymi dymkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Tak chodzi mi o uzupelnianie kodu. Tutaj w wersji Linuksowej (wlasciwie to pod winde nie uzywam tego) przy wyrzucaniu takiego dymka mi sie wiesza cale IDE dopiero przelaczenie aplikacji na inna i powrot odblokowuje... Poza tym kiedy chce sie odniesc to skladnikow klasy nie zawsze wyrzuca mi podpowiedzi. Takze na jakie IDE bym sie nie przezucil sa z tym problemy, chyba za bardzo mnie VS rozpiescil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi