kaNNibal Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Witam Jestem poczatkujacym uzytkownikiem linuksa i to moja pierwsza dystrybucja z jaka sie zetknalem. Mianowicie mam problem z konfiguracja grub'a. Mam dwa systemy win XP i FC4. Domyslenie ustawiona jest FC4 aby startowala pierwsza przy uruchomieniu komputera ale potrzebuje zmienic na win XP i nie wiem jak sobie z tym poradzic i zmienic by domyslnie startowal win XP no i bylo troche wiecej czasu na zmiane decyzji niz te 3 sekundy ktore sie ma Z gory dziekuje za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Edytuj plik grub.conf:]Tam w linijce default musisz zmienić cyferkę Ewentualnie jest taki pakiet który pozwala to ustawić w trybie graficznym ale nazwa mi wyleciała z głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaNNibal Napisano Grudzień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 thx w razie problemow odezwe sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Zamieść treść pliku konfiguracyjnego gruba i napisz ile chcesz mieć tych sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Grudzień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2005 Ten pakiet to system-config-boot Zaistalujesz go za pomocą polecenia yum install system-config-boot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi