Skocz do zawartości

Sprzęt

waldis

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy to dobre miejsce (prawdopodobnie dział "Sprzęt" będzie najwłaściwszy). Mam propozycję, żeby w jednym miejscu wpisywać sprzęt, który nie sprawiał trudności, lub były łatwe do usunięcia. Chodzi mi o takie elementy wyposażenia, które jednym użytkownikom sprawiały najwięcej kłopotów, a które działały u innych bez problemów tj. karty grafiki, modemy, drukarki, skanery,itp. Wielu z nas zastanawia się nad zmianą konfiguracji kompa, ale nie wie czy nie będzie z tym kłopotów na fedorze (linuksie , generalnie). Taka baza informacji o sprzęcie "bezproblemowym" pomoże w wyborze (sorki za częstochowski rym, jakoś samo wyszło) sprzętu innym, a przy okazji zaoszczędzi zbędnych pytań ( i odpowiedzi: było sto razy, tylko poszukaj).

Bardzo ciekawa propozycja. Żeby polepszyć sytuację Linuksa na rynku trzeba kupować wspierany sprzęt (najlepiej z wolnymi sterownikami).

A możeby tak założyć w wiki dział o sprzęcie i faktycznie wpisywać kompatybilny sprzęt. Możnaby napisać, czy od razu został wykryty, czy wymagał dodatkowej instalacji itp. Co Wy na to?

Tak bardzo fajny... Do kazdego sprzetu dorzucic jakis "miernik" w jakim stopniu dziala oraz kolumne gdzie mozna ewentualnie znalezc pomoc lub jakis kontakt z osoba ktorej udalo sie to zrobic(jesli oczywiscie sie zgodzi udostepnic takie dane). A to wszystko ukierunkowane na Fedore oczywiscie wink.gif