qkash Napisano Grudzień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 Witam. Proszę o konkretną informację w jaki sposób(o ile (_wogóle_ → w ogóle) ORT takowy istnieje) umożliwić korzystanie z fontów TTF umieszczonych w /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF z aplikacji? Chodzi mi tutaj głównie o PSI, którego regularnie używam. Chciałem sobie w nim zmienić czcionkę po uprzednim wrzuceniu jej do tegoż katalogu, a PSI jej nie widzi poprostu:/ Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2005 Moze to Ci sie przdya: http://www.halley.cc/ed/linux/howto/fonts.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qkash Napisano Grudzień 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 zrobiłem tak jak w instrukcji odpowiednio zmieniając ścieżki, tych fontów wciąz żaden program nie widzi:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 NO to jeszcze jedno podejscie ;-) http://faq.fedora.pl/#windowsfonts ... no, teraz to juz chyba powinno zadzialac... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qkash Napisano Grudzień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 W KDE po wpisaniiu Fonts: w konquerorze nic się nie dzieje:/ GNOME nie posiadam na chwilę obecną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Grudzień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 Tam trza wpisać fonts:/ (ten ukośnik na końcu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi