admart Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 Hej! Moj komp jest podpiety do sieci poprzez switch. Jakis czas temu zaczal sie wieszac. Rhn wyrzucal bledy, poszukalem w internecie i wydluzylem nieco interval rhn. Dzialalo do wczoraj kiedy znowu komp sie zawisil i do tej pory nie udalo mi sie go uruchomic z podlaczona do switcha karta sieciowa ( bez podlacznia uruchamia sie). ethtool podaje link detected no, dmesg eth0 down ale w ifconfig jest up. Probowalem podlaczac karte prosto do gniazdka, bez rezultatu, zmienialem kabelki i tez nic. Przerzucilem sie z windowsa na fedore dwa miesiace temu i jestem calkiem zielony. Bede wdzieczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 ja bym stawial na cos z siecia..karta padla, jakies przepiecie na skretce.. albo cus? sprobuj wylaczyc obsluge karty podpiac kabel i zobaczyc czy dzieje sie to samo to sa tylko domysly ale nie sadze zeby od zlego konfiga sieci sie mogl unix(linux) zawiesic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admart Napisano Grudzień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 deaktywowalem karte przy wlaczonym kompie, podlaczylem kabelek, aktywowalem i wszystko hula ! nierozumiem ... moze to byl jakis skok napiecia ... dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi