Gość Zuk87 Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 Po aktualizacji KDE do wersji 3.5 mam problem z uruchomieniem K3B. Samo środowisko działa bezproblemow, ale niektóre programy (K3B, KDevelop) pokazują błąd: (no debugging symbols found) Using host libthread_db library "/lib/libthread_db.so.1". (no debugging symbols found) `shared object read from target memory' has disappeared; keeping its symbols. (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) [Thread debugging using libthread_db enabled] [New Thread -1208772928 (LWP 3294)] (no debugging symbols found) [KCrash handler] #4 0x04bbd483 in __gnu_cxx::__pool<true>::_M_reclaim_block () from /usr/lib/libstdc++.so.6 #5 0x00dbc265 in Arts::readTypeSeq<Arts::InterfaceDef> () from /usr/lib/libmcop.so.1 #6 0x00db1228 in Arts::ModuleDef::readType () from /usr/lib/libmcop.so.1 #7 0x00db16aa in Arts::ModuleDef::ModuleDef () from /usr/lib/libmcop.so.1 #8 0x00ddc96f in Arts::IDLFileReg::startup () from /usr/lib/libmcop.so.1 #9 0x00de4bf2 in Arts::StartupManager::startup () from /usr/lib/libmcop.so.1 #10 0x00dc57d5 in Arts::Dispatcher::Dispatcher () from /usr/lib/libmcop.so.1 #11 0x009edaa9 in KArtsDispatcher::KArtsDispatcher () from /usr/lib/libartskde.so.1 #12 0x0808a5c0 in KFileTreeView::slotSetNextUrlToSelect () #13 0x0809b86e in QValueList<int>::detachInternal () #14 0x0809f228 in QValueList<int>::detachInternal () #15 0x0808194b in QValueListPrivate<QString>::QValueListPrivate () #16 0x080a003f in QPtrList<K3bPluginFactory>::~QPtrList () #17 0x04f2dd5f in __libc_start_main () from /lib/libc.so.6 #18 0x0807e0f1 in ?? () Jest jakiś sposób na naprawienie tego? Na chwilę obecną zostałem pozbawiony możliwości nagrywania płyt, przy jednym napędzie CD wersje Live CD mijają się z celem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 Oto obejście problemu, które mi pomogło. Krok po kroku, bo pewnie zaraz powstanie milion takich samych topiców na forum. [1] yum install taglib [2] rpm -qa |grep k3b i sprawdzamy jakie mamy zainstalowane patkiety z k3b. [3] Wybieramy odpowiednie pakiety (na podstawie otrzymanej w powyższym punkcie listy) w wersjach 0.12-1 i na podstawie posiadanej architektury i pobieramy stąd: http://rpms.xcyb.org/fedora/4/stable/RPMS/ [4] Wchodzimy do odpowiedniego katalogu i instalujemy poleceniem rpm -Uhv nazwa_pakietu_1 nazwa_pakietu_2 itp PS. Czy ten problem jest tylko przy 64 bitach, czy na innych architekturach też występuje? PS2. Znowu mnie IPB wkurza, jak stworzę listę to roznosi elementy po całym ekranie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 PS. Czy ten problem jest tylko przy 64 bitach, czy na innych architekturach też występuje? Niestety tak, ja mam 32-bity procka. Wszystko ładnie działa:) thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 [uosiu@localhost ~]$ k3b KCrash: Application 'k3b' crashing... [uosiu@localhost ~]$ smigam na yuma sprawdzic to co mowisz ---- mam komunikat BRAK ZAINSTALOWANYCH OBIEKTOW MIME o co kurde mu biega? nic nie moge otworzyc (kde i zrzuty ekranu) ani zapisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 (edytowane) mam komunikat BRAK ZAINSTALOWANYCH OBIEKTOW MIME Do tego warto założyć nowy temat. Zrób to, jeśli nadal masz ten problem. Nie wiem jak to naprawić, raz po wgraniu gdesklets z Rawhide'a miałem taki problem. Rozwiązałem w sposób skomplikowany, pewnie są lepsze. Wywaliłem brutalnie z systemu wszystkie paczki związane z typami mime i zainstalowałem ponownie yumem. Sposób niezwykle prymitywny, ale działa... /edit/ Cieszę się, że Wam ten opis pomógł Edytowane Grudzień 19, 2005 przez _PaT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Grudzień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 juz styknie w konsoli po prostu trzeba zrobic cos z systemem. dokladniej reboot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi