007 Napisano Grudzień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2005 mam od dosc dawna fc3 zaktualizowany do 4 zawsze upgrade za pomoca apt dzialało bardzo dobrze bez zadnych błedów teraz dostaje komunikat There are multiple versions of "mkinitrd" in your system. This package won't be cleanly updated, unless you leave only one version. To leave multiple versions installed, you may remove that warning by setting the following option in your configuration file: RPM::Allow-Duplicated { "^mkinitrd$"; }; To disable these warnings completely set: RPM::Allow-Duplicated-Warning "false"; znaczy ze mam w systemi kilka wersi mkinitrd nie bardzo to rozumie. moge tez pozwolic na to zeby byly kilka wersi tylko musze wpisac RPM::Allow-Duplicated { "^mkinitrd$"; }; no własnie tylko gdzie to mam umiescic. ale wolałbym nie kombinowac tylko usunac w bardziej cywilizowany sposób ten problem. Jak ktos cos wie albo sptkał sie z podobym problemem to dziekuje za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2005 There are multiple versions of "mkinitrd" in your system. Nie przerwałeś jakoś procesu aktualizacji? mkinitrd raczej nie może być normalnie zainstalowane w systemie w kilku wersjach. Wywal to co masz: rpm -e mkinitrd --allmatches i zainstaluj jescze raz: yum install mkinitrd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi