uosiu Napisano Grudzień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 (edytowane) czytajac to co mi szukarka forum znalazla od razu informuje ze mam zainstalowane alsa-utils. jak dam su - alsaconf to pisze ze nie ma tej komendy. chcialbym sie dowiedziec jak to naprawic, a obecnie nie mam jak dac zrzutow z terminala, gdyz jestem na windowsie i mam pilna prace w photoshopie do wykonania /// kurde, machinalnie klepnalem posta, nawet nie zauwazylem ze w zlym dziale... sorry Edytowane Grudzień 23, 2005 przez uosiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Grudzień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2005 A alsamixer nie wystarczy (chyba ze o coś innego chodzi)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2005 Chcac miec alsaconf trzeba pomyslec o instalacji pojedynczego pakietu... w alsa-utils tego nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Grudzień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2005 instalowalem nowa karte dzwiekowa.... wkurza mnie w alsie to ze nie ma programowej emulacji watkow... zrzut z terminala [uosiu@localhost ~]$ su - Password: [root@localhost ~]# startadsl [root@localhost ~]# alsaconf -bash: alsaconf: command not found [root@localhost ~]# rpm -qa |grep alsa alsa-lib-devel-1.0.10-2.FC4 kadu-alsa_sound-0.4.2-1.fc4 alsa-utils-1.0.10-1.FC4 java-1.5.0-sun-alsa-1.5.0.05-1jpp alsa-lib-1.0.10-2.FC4 [uosiu@localhost ~]$ su - Password: [root@localhost ~]# yum install alsaconf Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running. Aborting. [root@localhost ~]# yum install alsaconf Setting up Install Process Setting up repositories Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: alsaconf Nothing to do [root@localhost ~]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2005 W repo raczej tego nie znajdziesz... Myslalem tutaj o osobnym sciagnieciu pakietu. Mozesz poszukac na rpm.pbone.net... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2005 uosiu A próbowałeś... devil@oaza /devil$ whereis alsaconf alsaconf: /usr/sbin/alsaconf /usr/man/man8/alsaconf.8.gz /usr/share/man/man8/alsaconf.8.gz devil@oaza /devil$ /usr/sbin/alsaconf tylko bądz root'em pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Grudzień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 pusto.. ale problem rozwiazany... przeinstalowalem alsa-utils... tylko najgorsze ze z atrpms... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi