neo_fox Napisano Grudzień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 Chodzi mi o to co jest w nagłówkach wiadomości e-mail, lub to w jaki sposób maszyna melduje się w routerze. Myślałem że to nazwa komputera ale chyba jednak nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 w naglowku sa rozne wiadomosci rowniez nazwa symboliczna twojego komputera jednak to czym melduje sie na routerze to nazwa symboliczna nadana Ci przez dostawce uslugi internetowej (czesto powiazana logicznie z adresem IP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Grudzień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 w naglowku sa rozne wiadomosci rowniez nazwa symboliczna twojego komputera Chodzie mi konkretnie o rceived: by blablabla.blablabla.blablabla.de running Exim 4.43 using esmtpa from p54a7957e.dip0.blablabla.de ([84.000.149.000] helo=noname) jednak to czym melduje sie na routerze to nazwa symboliczna nadana Ci przez dostawce uslugi internetowej (czesto powiazana logicznie z adresem IP) Ale mnie chodzi o komputery w sieci lokalnej. Wszystkie maszyny z Windows jakie mam w sieci meldują się w routerze ze swoją nazwą, a te z Fedora jako "noname". Natomiast w sieci także te z Linux identyfikują się swoją nazwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi