lszk Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 Jeżeli chcesz, aby wpis był "na stałe", to musisz go przy odpowiednim jajku w grub.conf dopisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Grudzień 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 hmm nie wime czy jest sens go wpisywac skoro niestety i tak nic nie zmienia. P.S. Wszystkim Linuxowcon wsztstkiego najlepszego w nowym roku:), a w szczegolnosci wielu upanych "sequeli" Fedory:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Styczeń 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2006 oki wiec to nie hibernacja teraz proponuje wylaczyc APIC, czyli dopisac w linijce z kernelem apic=off napisz jakis skutek teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Styczeń 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2006 tzn tak jak juz wspominalem jestem poczatkujacym userem i nie mam nawyku czytania tego co mi sie wypisuje podczas startu systemu. wiem ze gapa ze mnie. moze moj caly problem ma jakies powiazanie z takim komunikatem: ACPI: BIOS age (2000) fails cutoff (2001), acpi=force is required to enable ACPI // to jedyny komunikat o nieprawidlowosci przy starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2006 No to jasne.... Postąp tak, jak radzi, albo zrób update biosu. W kernelu jest gdzieś (o ile dobrze pamietam), że wyłącza acpi dla komputerół starszych niż z 2000 roku. Widać działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Styczeń 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 tez nie pomoglo:( a jesli zrobie update biosu to jest szansa na poprawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemorek Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 tzn system sie wylacza. a czy ten parametr nie powinien zostac "na stale" gdy go tam dopisuje? bo przy kolejnym starce systemu juz go nie ma. Wpisz acpi=off w /boot/grub/grub.config wtedy bedziesz mial na stale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 tez nie pomoglo:( a jesli zrobie update biosu to jest szansa na poprawe? jest spora szansa, za zwyczaj nowe biosy lepiej obsluguja sprzet oczywiscie sa pewne wyjatki, dlatego warto o swoim sprzecie poczytac najpierw na google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi