xeav Napisano Grudzień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2005 Witam właśnie zainstalowałem fc4, mam pewien problem, otóż nie mogę zamontować dysku twardego. sprawa wygląda tak: - dysk (fizyczny)#1 windows (ten nie jest dostępny w fedorze) - dysk (fizyczny)#2 fedora czy jest jakiś prostszy sposób niż edytowanie ftab czy czegoś takiego. W mandrake'u 9.2 była taka opcja ale zapomniałem jak to się nazywa. Czy fedora ma domyślnie zaimplementowaną obsługę nfts i fat czy trzeba doinstalować, jeśli tak to jak :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Grudzień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2005 - dysk (fizyczny)#1 windows (ten nie jest dostępny w fedorze) - dysk (fizyczny)#2 fedora czy jest jakiś prostszy sposób niż edytowanie ftab czy czegoś takiego. W mandrake'u 9.2 była taka opcja ale zapomniałem jak to się nazywa. nie ma w FC... przynajmniej ja nie znam. ale bezposredio w dystrybucji nie znajdziesz czegos takiego bo edycja fstab jest banalna http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=4544 Czy fedora ma domyślnie zaimplementowaną obsługę nfts i fat czy trzeba doinstalować, jeśli tak to jak? faty - tak , ntfsy trzeba kombinowac. Lepiej stworz jakas dodatkowa partycje fatowska na wymiane danych by nie kombinowac z ntfsami. I na litosc -> uzyj Szukaj nim zadasz pytanie zadawane 10000 razy na tym forum, bo z nudów umre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano Grudzień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2005 szkoda... spróbóję z tym fstab...uff nie robiłem tego już dawnoooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2005 Jak chcesz bez fstaba, to man mount. Ale fstab lepszy, bo po resecie partycje będą nadl zamontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi