demoh Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 Mam do gniazdka podlaczone tak: Monitor LCD Kompa z 420W zasilaczem Wierze ktora tez troche wcina pradu i do deko bym chcial podlaczyc jeszcze jednego kompa ale samo serce podobne do wczesniejszego i nie wiem czy sie nie rozkraczy siec. Mam jeszcze jedno gniazdko ale bym musial miec 5 metrowy przedluzacz a i tak te gniazdko jest pod tym samym korkiem. Moze ktos sie zna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 możesz sprubować podłączyć to wszystko, najwyrzej korki pierdzielną (bo instalacja nie powinna się przepalić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 ew. pierdzielną bezpieczniki w przedłużaczu:] Ale sieć nie powinna. (elektrykiem jednak nie jestem więc mogę się mylić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Styczeń 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2006 Spokojnie powinno pójść (ale to zależy jaki korek - są słabsze i mocniejsze). U mnie wywaliło jak chodził komp, 2 wieże (jedna mini), telewizor (a może dwa), magnetowidy 2 (jeszcze coś takiego istnieje ), kuchenka mikrofalowa, zmywarka do naczyń :] , kuchenka (tak zwykła ale na prąd) i jakieś tam mniejsze pierdoły. Akurat taki monitorek LCD nie bierze aż tyle prądu. Jak by się instalacja przepaliła to bym się bał czy cały dom się nie rozleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Styczeń 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2006 zobacz jakie masz bezpieczniki w przypadku 10A (amper) mozesz podlaczyc na jedno gniazdko urzedzenia o łacznej mocy 2200 Wat, w przypadku 16A ok 3300 Wat, instalacja sie nie przejmuj powinna wytrzymać, a jeśli masz inne bezpieczniki np.15A, 20A, to zawsze mozesz sobie obliczyc: wielkosc bezpiecznika (16A) razy napiecie (230Volt) daje Ci moc którą możesz obciazyc dany bezpiecznik zwroc jeszcze uwage ile masz gniazdek na tym bezpieczniku (wtedy wszystko trzeba zsumowac) pozdro: wookash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi