kakiet Napisano Styczeń 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 i ni stąd ni zowąd zrobiła sie dyskusja o przykrych alkoholowych doświadczeniach uzytkowników systemy Linux Fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Świetny offtopic Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Styczeń 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 mamy juz nawet status goracego tematy i jestesm na glownej stronie... powaga panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snejku Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 Witam wszystkich szanownych forumowiczów. Mam problem z wieszającym się systemem. Kiedy chce się wylogować z KDE (mam KDE 3.5) system wiesza sie. Dzieje się to również czasami przy próbie resetowania kompa. Strasznie mnie to denerwuje. Tak sobie myśle że może to problemy z fglrx bo gdzieś czytałem że wiesza X-y. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co zrobić żeby mi się już komp nie wieszał podczas wylogowywania? Troszke danych może przydatnych: kernell - 2.6.14-1.1656_FC4 ati-fglrx - 8.21.7.1-0.lvn.1.4 x11 - 6.8.2.37-FC4.49.2 kde - 3.5.0 Proszę pomóżcie !!!! Pozdrawiam Snake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Styczeń 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Wywala jakies komunikaty? W którym momencie sie zawiesza? Mam jescze pytanie - czy z KDE sie wylogowujesz przechodzac do konsoli czy wyłaczas system z poziomu KDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smopi Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 A co z konfiguracją iptables?? Może blokujesz coś na loopbacku? Napisz co Ci wywala: su - iptables-save Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snejku Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Wylogowuje sie nie do konsoli tylko do graficznego okna logowania. Kiedy chce sie wylogowac pojawia sie czarny ekran z kursorem myszy, po pewnym czasie kursor ginie i w tym momencie wisi. Czasmi udaje mi sie przejsc na inna powloke (ctrl+alt+F1) i zamknac go z tamtad ale bardzo zadko. To samo zdarza sie podczas proby restartu. [root@localhost ~]# iptables-save bash: iptables-save: command not found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smopi Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 su - Ta kreska po "su" jest ważna! Możesz też tak: su /sbin/iptables-save Pozdrawiam, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snejku Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Wyskakuje mi cos takiego: # Generated by iptables-save v1.3.0 on Tue Jan 31 14:23:53 2006 *filter :FORWARD ACCEPT [0:0] :INPUT ACCEPT [0:0] :OUTPUT ACCEPT [5526:2627347] :RH-Firewall-1-INPUT - [0:0] -A FORWARD -j RH-Firewall-1-INPUT -A INPUT -j RH-Firewall-1-INPUT -A RH-Firewall-1-INPUT -i lo -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p icmp -m icmp --icmp-type any -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p ipv6-crypt -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p ipv6-auth -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -d 224.0.0.251 -p udp -m udp --dport 5353 -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p udp -m udp --dport 631 -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p tcp -m state --state NEW -m tcp --dport 4662 -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p udp -m state --state NEW -m udp --dport 4665 -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p udp -m state --state NEW -m udp --dport 4672 -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p tcp -m state --state NEW -m tcp --dport 6881 -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p udp -m state --state NEW -m udp --dport 4444 -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -p tcp -m state --state NEW -m tcp --dport 1550 -j ACCEPT -A RH-Firewall-1-INPUT -j REJECT --reject-with icmp-host-prohibited COMMIT # Completed on Tue Jan 31 14:23:53 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Luty 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 A moze zrob tak . . . Wyedutuj plik /etc/inittab i zmien w nim linie id:5:initdefault: na id:3:initdefault: W tym momencie X - sy czy tez menadzer logowania nie bedzie sie uruchamial automatycznie przy starcie. Bedziesz mial tylko konsole. Teraz zalogujesz sie na nia (tak za zwykle do robiles w graficznym trybie) i wpiszesz startx - uruchomia sie X - sy:) Nastepnie wyloguj sie z okienek - powrucisz do konsoli i npisz co ciekawego konsoka wyzuca . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snejku Napisano Luty 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 Dziękuję za pomoc ale już znalazłem wspólnie z kumplem rozwiązanie. Zmieniłem dwa wpisy w pliku xorg.conf a mianowicie wyłączyłem podawanie adresu PCI i wyłączyłem opcję BlockSignlsonLock. Teraz wszystko działa jak trzeba i się nie wiesza. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty123 Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 Tez mam problem z wieszajaca sie Fedora. Pisze sobie program w KWrite i nagle zaciecie i nic totalny zawias na nic nie reaguje. Tak to mi sie XP nawet nie zawiesil. Mialem juz tak kilka razy co jest? Jajko: 2.6.17-1.2187_FC5smp. A juz na pewno zawiesi sie jak Juk szuka mp3 do biblioteki na partycji windowsa. Mam zainstalowany sterownik captive-ntfs. Czy to moze byc wina tego? Slyszalem ze jest dobry (mozna zapisywac na ntfs!) Zawias tez mial miejsce pod OpenOffice.org. Mialem tez raz taki problem, ze caly czas dysk pracowal a system strasznie zaczal powoli dzialac. Skonczylo sie jak wyzej:( Mozecie mi cos poradzic, czego to moze byc wina? Czy to jajko czy jakies sterowniki? Lacznie to juz chyba z 10 razy sie zawiesil w ciagu 2 tygodni(!) Prosze o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 blablabla...Dlaczego napisales 2 identyczne posty? Oczekujesz 2 x wiecej odpowiedzi? Nieladnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi