przybysh Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Witam. Mam nastepujacy problem. Komp w różnych pokojach:) więc przez sciane idzie kabelek ethenetowy, zostal on zmontowany przez specow z kablowki bo stad mam necik:) chcac polaczyc choc czasami komp w tych pokojach korzystam z z crossowanego kabelka ze zlaczka i kabelka od specjalistow:) i zonk:) transfer kilkanascie kilkaset kilo.... gdy podlacze laptopa samym z crossowanym kabelkiem z moim kompem smiga kilka magabitow.... gdy podlacze przez kabelek z crossowany + kabelek od specjalistow;) laptopa i drugiego kompa rowniez smiga.... tylko kombinacja moj komp + spec kabel + cross + laptop stwarza problemy..... i teraz nie wiem czy wystarczy wymienic kabelek na lepszy?? czy to wina mojej sieciwoki plyta Gigabyte 8vm533m-rz chip VIA Rhine II laptop i drugi komp maja realteki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 tylko kombinacja moj komp + spec kabel + cross + laptop stwarza problemy..... moze sprobuj tak: twoj komp + cross + spec kabel + laptop ?? :| sprawdz czy sieciowki chodza w trybie full duplex 100mb/s to mi wyglada na problem z softem a moze przesylasz dane szyfrowane (sfc) co w polaczeniu z niezbyt szybkimi maszynami moze troche spowalniac.... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przybysh Napisano Styczeń 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 tylko kombinacja moj komp + spec kabel + cross + laptop stwarza problemy..... moze sprobuj tak: twoj komp + cross + spec kabel + laptop ?? :| sprawdz czy sieciowki chodza w trybie full duplex 100mb/s to mi wyglada na problem z softem a moze przesylasz dane szyfrowane (sfc) co w polaczeniu z niezbyt szybkimi maszynami moze troche spowalniac.... :? taka kombinacja tez sie pojawila:) a problem jest zarowno pod winda jak i pod linuksem:) jednie na samym cross kabelku smiga... a sieciowka dziala w 100mb/s pozdrawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi