paweln80 Napisano Styczeń 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2006 Witam. We wcześniejszych wersjach systemu FC czy RH nie miałem takiego problemu a mianowicie nie mogę udostępnić przez sambę innego katalogu oprócz /tmp. Zazwyczaj udostępniam katalogi z drugiej partycji podmontowanej w /mnt/data. A w FC4 się nie da tak jakby samba nie miała praw odczytu. Może ktoś mi podpowie co mogę zrobić, może samba wymaga własnego użytkownika w systemie z wszystkimi prawami. Dla próby ustawiłem dla katalogu /mnt i podżędnych prawa zapisu i odczytu dla wszystkich ale to nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 Dla próby ustawiłem dla katalogu /mnt i podżędnych prawa zapisu i odczytu dla wszystkich ale to nie pomogło. To nie są jedyne prawa. Zapomniałes pewnie o kontekście (samba_share_t, public_content_t lub public_content_rw_t). man samba_selinux Poszukaj na forum - było już kilka razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi