!Ci Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 No wiec tak tworzac partycje Linuksa (chodzi o punkt montowania /) troszke zrobilem ja za mala (az wstyd sie przyznac - tyle jest na winde:P ). W tej chwili mam z tym problem. Chce dlatego powiekszyc ja sobie ale nie tracac wszelkich ustawien(oby jak najmniej pozniej roboty bylo). Mam utworzona osobna partycje /home wiec wiele ustawiec pozostanie nietknietych. Teraz prosba piszcie o jakis innych ktore pozwola szybko przywrocic do stanu uzywalnosci. Chce jak najwiecej "zabrac" ze soba zeby miec pozniej jak najmniej roboty. O fstab, modprobe.conf, yum.conf pamietam... Do firestartera mam wziac caly katalog z /etc??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 z taruj caly / i potem gzip, mysle ze ci pomieci u mnie FC bez /home to 4gb, z /home to 20 gdzies czytalem jak utworzyc /home na osobnej partycji jak juz masz zainstalowana FC, to chyba bylo nawet na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 gdzies czytalem jak utworzyc /home na osobnej partycji jak juz masz zainstalowana FC, to chyba bylo nawet na forum Ale wlasnie pisalem ze mam juz /home na osobnej partycji takze wiele ustawien pozostanei nie naruszonych. z taruj caly / i potem gzip, mysle ze ci pomieci smile.gif u mnie FC bez /home to 4gb, z /home to 20 rolleyes.gif hmmm o tym nie myslalem... W sumie dobrypomysl... nawet nie koniecznie tarem juz probowalme raz takiego programu ghost for linux i jesli nie przeszkadzaloby mu wypakowanie wszystkiego na nieco wieksza partycje to pewnie tez byloby ok... Jeszcze jakies pomysly?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 poprostu zaadoptuj ten pomysl normalnie tworzysz na /home plik .tar.gz z zawartoscia /bin /boot /usr /etc /var i wszystko inne --- nie radze tarowac /mnt i /media bo dodasz reszte podmontowanych Fs do archiwum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 Tak tak jak to zrobic to juz wiem. Z tym raczej nie bede mial problemow po prostu teraz juz z ciekawosci interesuja mnie inne rozwiazania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi