abc Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 Jak zmierzyć ile czasu zajmuje wykonanie kawałka kodu? Chodzi mi o to, że piszę programik w c++ i chcę żeby na każdym kompie wykonywał się z taką samą prędkością. Zatem chciałbym pobrać w dwóch miejscach programu wartość jakiegoś licznika (czasu, cykli procesora czy czegokolwiek innego) i mierzyć różnicę. Pamiętam, że w win była taka funkcja GetTickCount, ale pod lin jej nie ma. Znalazłem wskazówkę, żeby zamiast tego użyć wartości zwracanej przez times, ale ten zegarek ma tylko 100 tyknięć na sekundę, a mi przydało by się coś co ma ich trochę więcej, 1000 było by mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 http://www.cplusplus.com/ref/ctime/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano Styczeń 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 Dzięki, działa. A jest jakaś funkcja która mierzy czas systemowy z taką dokładnością, a nie tylko czas procesu? Bo przy użyciu tych funkcji co mi podałeś, to nie można np. reagować na obciążenie systemu przez inne procesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 hmmm jakoś niestety nic mi nie przychodzi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi