Stef Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 No właśnie, póki Fedora robi za system z jednym dwoma użytkownikami to generalnie nie ma problemu, ale gdy tych użytkowników robi się więcej i na dodatek nie ma się z nimi bezpośredniej styczności to przydałoby się ich czasem o czymś powiadomić, najlepiej w formie komunikatu który pojawiałby się po zalogowaniu. Tylko jak tego dokonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Hmm, może spróbuj programem talk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Styczeń 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Hmm, może spróbuj programem talk? Nie bardzo, chyba że ja czegoś nie ogarniam. To jest jakiś czat konsolowy w dodatku niedostępne jest przechowywanie wiadomości dla niezalogowanych. Mnie jest potrzebne coś w stylu: takiej a takiej grupie użytkowników przy najbliższym logowaniu pokaż taką a taką wiadomość/komunikat (w dodatku niezależnie czy się logują w środowisku graficznym czy w konsoli). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Może write Cię zadowoli ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Styczeń 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Bliżej - co prawda nie wiem jak to by wyglądało przy logowaniu w trybie graficznym ale podstawowym problemem jak dla mnie pozostaje: $ write USER write: USER is not logged in Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi