yoda6886 Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 partycje linuxowa robilem Disk druidem (ext3). mam teraz 2,5 gb wolnej przestrzeni na partycji windowsowej. chcialbym przeznaczyc to na linuksa. wszystkie katalogi linuksowe mam na jednej partycji (wiem ze to blad ze wzgledu na /home - ale trudno). jakim programem najlepiej przesunac partycje windowsowa, a potem wolne miejsce dodac do partycji linuxowej ( / )? wiem ze zawsze instnieje ryzyko utraty danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Ja to kilka dni temu zrobilem paragon partition manager'em... Mialem z tego powodu troszke problemow powstaly jakies bledy na partycji ktore nie bardzo chcialy sie usunac. W najgorszym przypadku bedziesz musial zainstalowac system jeszcze raz. Zrob backup partycji z Linuksem i mozesz wtedy sie bawic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 yoda6886 Poszukaj na forum, pisał o tym kiedyś min Gajownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi