maco Napisano Styczeń 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2006 Witam, mam nastepujacy problem: Mam zewn. IP, a przy sprawdzaniu portow w programie azureus, wszystkie dostepne, ktore sprawdam niby sa za NATem (tak pisze)? jak to zmienic? czy musze jakos podac w ustawieniach swoj zewnetrzny IP zamiast osiedlowego? gdzie mam szukać takich opcji? dzieki za wszystkie rady, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2006 Zapewne masz włączonego firewalla i dlatego Jeżeli używasz GNOME, to Środowisko → Ustawienia systemowe → Poziom bezpieczeństwa, a jeżeli nie to program system-config-securitylevel (to jest to samo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maco Napisano Styczeń 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2006 dzieki, teraz dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 Ja mam problem z Natem ale jestem w sieci. Wszystkie porady co znalazłem do Azureusa: załatw sobie zewnętrzne ip :/ Pod windowsem używam bitspirita i wyciąga mi max łącza wię coś się musi dać. Pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ix1 Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Załatw sobie przekierowanie 2 portów na swój komputer. Będzie chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Nie da się tego załatwić programowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 Owszem. Programowo na routerze/serwerze ;-) Skoro Ci bitspirit dobrze targa, co ustaw na azorze takie same porty, jak w nim. O iptables też poczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Marzec 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2006 Ten sam port nic nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ_yano Napisano Marzec 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2006 otwierasz na servie/routerku dla ip np 192.168.1.10 upd,tcp port np: 49160 i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi