Sanczo Napisano Styczeń 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2006 McGiwer Hmm, nie wiem czy to Wam pomoże, ale możecie spróbować przełączania się pomiędzy obszarami roboczymi Sprawdzałem, nie mam takiej możliwości, chyba że jest jakaś o której nie słyszałem <- odnośnie rdesktop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2006 Chodzi mi o takie rozwiązanie, że rDesktop miałbyś odpalony na jednym obszarze roboczym, a jakbyś chciał robić coś innego to przełączałbyś się do innego. Nie wiem jak to jest w KDE, ale w GNOME możesz przełączać się pomiędzy obszarami roboczymi za pomocą kombinacji klawiszy Shift+Ctrl+Alt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemorek Napisano Styczeń 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2006 A mam takie pytanie czy da sie w/w softami operowac za NAT'em , sciagnolem tez ultravnc ,ale nie wiem jak to ustrjstwo skonfigurowac zeby bylo widac kompa.Moze ktos pomoze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Styczeń 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2006 McGiwer Ech nic z tego, siedzę na fluxbox tutaj standardowa kombinacja zmiany obszaru roboczego nic nie daje (ALT + F#) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Panowie rany boskie od czego jest man ?? man rdesktop i wywali Ci wszystkie opcje jakie mozesz poustawiać. możesz sobie ustawić 99% użycia ekranu,bedzie to wprawdzie okno ale do w miare komfortowej pracy wystarczy. Poza tym jest graficzna nakładka na rdesktop co to sie tsclient nazywa. Poza tym flux daje mozliwość definiowania skrótów klawiszowych Przemorek rdp chodzi na 135 porcie wystarczy go przepuścić przez firewalla co do vnca to nie pamiętam ale też można ustawic porty odpowiednio w konfiguracji pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi