m@rtinez Napisano Lipiec 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2004 Witam!! Strasznie denerwuje mnie jak mnie jak na ekranie logującym pisze mi localserver.localdomain jak to zmienić używając konsoli (jak zmienie to pod X'ami to mi w konsoli nie zmieni, a jak zmienie pod konsolą to będzie wszędzie (sprawdziłem kiedyś pod Mandrake - jak znałem polecenie skleroza nie boli ) Dzięki za pomoc Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Lipiec 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2004 Ja zmienilem w x'ach i jest wszedzie Wchodzisz w Ustawienia systemowe -> Network i wybierasz zakladke DNS... tam zmieniasz localhost.localdomain na np. fedora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpbyc Napisano Lipiec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2004 wyedytuj /etc/sysconfig/network: HOSTNAME=Twoja_nazwa_hosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano Lipiec 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Udało się nie wiem dlaczego ale jak zmieniłem tak jak napisał McGiwer to dalej na konsoli miałem starego localhost.localdomain dopiero trzeba tak jak rpbyc zrobić (nie wiem jaka różnica ale zadziałało) Dzięi i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LadyRoot Napisano Lipiec 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2004 bo pewnie się nie zrestartowałeś - czasem linux jest jak Windows.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi