yacho Napisano Styczeń 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2006 Witam, zainstalowelem fc3 na laptopie acer 2403 i zdawalo by sie ze ok ale mam tylko rozdzielczosc max 800na600 i nie mam zainstalowanej chyba karty graficznej. jest to karta zintegrowana intel915. gdy wybieram taka z reki to po wylogowaniu server x ma jakies watpliwosci i nie lapie tego wracajac do stanu poprzedniego. Sciagnole driver do linux ze strony intel ale ... no wlasnie tez nic z nim nie potrafie zrobic HELP MI )) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2006 co do rozdzielczosci... su - nano /etc/X11/xorg.conf odszukujesz sekcje monitora i dopisujesz wymagana rozdzielczosc sprawdz takze czy odswierzanie nie masz za niskie i dopasuj do mozliwosci twojego monitora --- co do grafik- pytaj sie dalej. ja nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Styczeń 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 Dopisalem rozdzielczosc 1024X768 ale dalej podczas wyboru rozdzielczosci mam tylko 800x600 i 640x480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Styczeń 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2006 Dopisalem rozdzielczosc 1024X768 ale dalej podczas wyboru rozdzielczosci mam tylko 800x600 i 640x480z mojej strony - stąd możesz sobie ściągnać xorg.conf i podejrzec, zobaczyc roznice. moja karta to i855, ale chodzi na module i915.. u Ciebie powinno byc podobnie. sprzet to Acer TM 2304 WLMI. karta chodzi super, z 3D. nic nie musialem sciagac z intela, tylko trzeba skonfigurowac Xorg i moduly kernela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Styczeń 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2006 Skopiowalem plik xconf z Twojej stronki i wpakowalem go w miejsce mojego ale dalej nic sie nie zmienia, co mam jeszcze zmienic zeby to zadzialalo ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi