kakiet Napisano Styczeń 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 Witam wszystkich:) Mam taki problemik:) Zegarek po kazdym uruchomieniu komputera samiostnie przestawia sie o godzine do przodu:?: Dlaczego Synchronizacja z jakim kolwiek zegarem przez internet dziala tylko do ponownego uruchomiena komputera?! Strefa czasowa jest OK, tzn. Poland/Warszawa! W biosie godzina jest poprawna:) Co z tym fantem zrobic?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 Heh moj po wlaczeniu po nocy jest spozniony o kilkanascie A odnosnie Twojego problemu to zobaczycz czy masz wyklaczone UTC... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Styczeń 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 Posiadam KDE i nie mam tych opcji o których pisze arturek. Znalazlem:) UTC bylo wylaczone:) (na podstawie pliku /etc/sysconfig/clock). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Styczeń 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 1.)Ikona zegara na panelu , prawy przycisk myszy Dostosuj date i czas -> strefa czasowa i odhacz Zegar systemowy używa UTC lub to samo z konsoli system-config-date lub to samo z menu Ustawienia systemowe -> Data i czas 2.)Poraz drugi Ikona zegara na panelu ,prawy przycisk myszy Preferencje -> Czas UTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Styczeń 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 Posiadam KDE i nie mam tych opcji o których pisze arturek. Znalazlem:) UTC bylo wylaczone:) (na podstawie pliku /etc/sysconfig/clock). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Styczeń 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 KDE Centrum sterowania -> Administracja systemu -> Data i czas -> Tryb administratora Sprawdz czy nie jest włączone Automatycznie ustaw date i czas oraz czy strefa czasowa jest ustawiana na Warszawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Styczeń 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2006 Wchodze do Centru starowania i postapuje tak jak napisal arturek. Niestety po podaniu hasla administratowa po jawia sie informacja ze "Ładuje", po czym wywala mnie spowrotem do trybu zwuklego uzytkownika? Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi