faloxxx Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 Witam Na początek zaznaczam że wyszukiwarke forumową przekopałem gruntownie a i z google umiem (_kożystać_ → korzystać) ORT lecz walczę z tym problemem już kilka dni i jestem w kropce. Jak zrobić aby jakiś program uruchamiał mi się przy starcie systemu ? Uzywam Gnome. Zaznaczam iż wiem juz o poziomach uruchamiania rd1...6 ale takiego skryptu jakie tam są nie napiszę bo nie umiem. Nie znalazłem nigdzie zadnego kursu jak to zrobić. Znalazłem także pliczek rc.local w katalogu /etc/rc.d/rc.local gdzie jest informacja o tym iz mogę tam dopisać dowolne programy i one mają się uruchomić na samym końcu. Jednak gdy dopisuję np ścieżkę do kadu to i tak się nie uruchamia Nie wiem w czym jest problem może ten plik uruchamia tylko demony a może podaję złą ścieżkę do kadu --> /usr/bin/kadu. Taką ścieżkę odnajduje mi komenda "whereis" czekam na wszelkie pomocne sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 Menu "Desktop" -> preferencje -> więcej -> Sesje -> Programy Startowe -> Dodaj Sorry jeśli niedokładnie ale mam system po angielsku i tłumaczyłem. W polskiej wersji może być troszkę inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faloxxx Napisano Styczeń 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 Menu "Desktop" -> preferencje -> więcej -> Sesje -> Programy Startowe -> Dodaj Sorry jeśli niedokładnie ale mam system po angielsku i tłumaczyłem. W polskiej wersji może być troszkę inaczej neo_fox --> dokładnie o to mi chodziło, nie przyszło mi do głowy sprawdzic takiej opcji jak sesje. Pozdrawiam i dziękuję za rozwiązanie mojego problemu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi