neo_fox Napisano Styczeń 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2006 No właśnie: da się ograniczyć w jakiś sposób prędkość serwera? Chodzi mi konkretnie o coś takiego: chciałby udostępnić kilka większych plików na stronce, ale jak wiadomo miejsce na serwerze trochę kosztuje . Mam w domu serwer (do udostępniania prywatnych zdjęć) który jest w sieci lokalnej. Jest on zarejestrowany w DynDNS i router przekierowywuje zapytania na porcie HTTP do tego komputera. Tyle tylko że jakbym przykładowo udostępnił na nim jakieś bardziej popularne pliki to obawiam się że mój internet w sieci przestanie działać bo będę miał ewentualnie całkowicie zapchany upload. Więc chciałbym ograniczyć transfer do powiedzmy 100 - 150 kbps. Czy takie coś jest możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Styczeń 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2006 No właśnie: da się ograniczyć w jakiś sposób prędkość serwera? [ciach] Czy takie coś jest możliwe? oczywiscie i to na pare sposobow.. np.: mod_cband dla Apacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2006 Dzięki. Będę próbował Inne pytanie: da się utworzyć subdomene jeśli się korzysta z DynDNS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Styczeń 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2006 dla sie to zrobic tez przy pomocy HTB, prosta i dosc sympatyczna zabawa z tym jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2006 A tak właśnie zauważyłem że na DynDNS można skonfigurować więcej domen. Tak mi się zdaje że to powinno być mniej problematyczne. Zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi