jojent Napisano Lipiec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2004 Zna ktoś jakiś program pod windę, który pozwoli mi modyfikować zawartość partycji linuxowych? Chodzi mi o zapis i odczyt, o zmianę plików, możliwośc kasowania plików z partycji ext 2/3 pod windą. Może jakieś linki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2004 zobacz dwa adresy: http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm -to znany program juz od dluzszego czasu oraz -wtyczka do totalComandera Ext2+Reiser1.2 na stronie http://www.ghisler.com/plugins.htm#filesys pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojent Napisano Lipiec 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2004 ta wtyczka do total commandera nie pozwala na zapis plików i ich usuwanie, przynajmniej ta wersja co ja ją posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2004 ta wtyczka do total commandera nie pozwala na zapis plików i ich usuwanie, przynajmniej ta wersja co ja ją posiadam chyba zadna wersja wtyczki nie posiada zapisu. ale explore juz to ma.. jeszcze sa jakies sterowniki do filesystemu pod winde, ale nie dysponuje adresem (do wyguglania) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar'T Napisano Lipiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2004 Uwaga- zapis w Explore2fs jest _dosyc_ryzykowny_ .... The most important thing to remember about this write support is that it WILL damage your filesystem so you MUST BACKUP BEFORE USING WRITE SUPPORT! .... PZDRWM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charon Napisano Lipiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2004 Do Windowsa jest też sterownik ext2fs.sys. Dawanie Windowsowi możliwości zapisu na partycjach linuksowych jest jednak ryzykowne, bo śmieci on tam. Tworzy swoje pliki (kosz, thumbs.db etc.), co może uszkodzić system i partycje. Odradzam takie eksperymenty, ale jak chcesz...: W tej wyszukiwarce wpisz ext2fs i wśród rezultatów będzie czego szukasz. Tylko nie miej pretensji, jak partycja padnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi