krisu Napisano Styczeń 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2006 Nie mogę dostać się do ftp. Teoretycznie usługa mi działa. Gdy restartuje ją, nie udaje się zatrzymać serwera. Po wpisaniu komendy: service vsftpd status dostaje powiadomienie: vsftpd dead but subsys locked FTP mi działał, ale od pewnego czasu mam taki efekt. Wiecie jak temu zaradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2006 A w logach nic ciekawego nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisu Napisano Styczeń 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2006 Plik logu mam pusty. Dlatego nie bałdzo wiadomo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Cześć Usuń plik blokujący(moze to pomoze) znajdziesz go w: /var/lock/subsys plik nazywa się vsftpd W moim przypadku nie pomogło i vsftpd jest dead od dłuższego czasu. W necie też nie za wiele można znaleźć na ten temat. Na tym systemie masz stałe ip czy może zmienia Ci się? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisu Napisano Styczeń 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 zmienia mi się IP czasem, bo to chello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 a nie masz wpisanego w confie na stałe jakiegoś ip???? Jeśli masz to wywal bo to moze być przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Nie wiem czy zadziala, ale u mnie pomoglo - wylacz vsftpd w uslugach - restart - wywal lock'a (tak jak opisal mavik) - wlacz vsftpd - restart ... i ? Jesli nie zadzialalo to pozostaje jeszcze calkowite wywalenie vsftpd z systemu, wywalenie pliku blokujacego (jesli go 'jeszcze' nie wywaliles), ponowne zainstalowanie najnowszej wersji vsftpd i wlaczenie uslugi. Kopia plikow konfiguracyjnych moze sie przydac... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisu Napisano Styczeń 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 a jak najlepiej odinstalować vsftpd? z jakimi parametrami puścić RPM-a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 A dlaczego chcesz do tego uzywac (_rpm'a_ → RPM-a) ORT? U mnie zwykle wystarcza yum remove .... pozniej yum install .... i nie musze sie martwic o zaleznosci, parametry i takie tam ;-) Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi