neo_fox Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Mam taki problem: mam kartę NVIDIA i zainstalowałem wszystko w/g faq. I wszystko pięknie działa. Ale chciałbym też skorzystać z programu Software Suspend 2 i z tym mam mały problem. Otóż SS2 można zainstalować na dwa sposoby: skorzystać z gotowego kernela lub przekompilować ten z którego obecnie korzystam. Jeśli skorzystam z pierwszej metody to nie mogę jednocześnie używać nvidia-glx. Próba przekompilowania obecnego jajka daje niestety efekt negatywny. Tak jakby źródła dostarczone z tym kernelem były niekompletne. Ma ktoś jakiś pomysł co można jeszcze zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Skonfiguruj sobie kernela, zainstaluj go jako rpm, a potem przebuj źródłowy rpm z driverami z livy pod swój system i go zain staluj. Powinno grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Powoli powoli A mógłbyś tak krok po kroku. Skonfiguruj sobie kernela Z tym nie będzie problemu zainstaluj go jako rpm nigdy tego niestety nie robiłem ]a potem przebuj źródłowy rpm z driverami z livy pod swój system i go zain staluj. Powinno grać Tego też niestety nie rozumię bo jak próbowałem przeinstalować ten kernel który mam (ten w /usr/src/) to wyskakują ciągle jakieś błedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi