mllody Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Witam ! Mam Linuksa od 2 dni (ale co nie coś już o nim wiem) i dziś próbowałem zainstalować sobie XMMS 'a ale podczas wydania komędy ./configure wszystko idzie ładnie i pięknie aż do tego momentu : checking for GLIB - version >= 1.2.2... no *** The glib-config script installed by GLIB could not be found *** If GLIB was installed in PREFIX, make sure PREFIX/bin is in *** your path, or set the GLIB_CONFIG environment variable to the *** full path to glib-config. configure: error: *** GLIB >= 1.2.2 not installed - please install first *** Jakby mi mógł ktos wyjaśnić co to jest ten GLIB i gdzie moge znależć akurat tą wersje to będę wdzięczny. Nigdzie nie moglem znależć tej wersji 1.2.2. Mam FC4. Z góry dziękuje. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 http://faq.fedora.pl/#installsoftware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Tu akurat chodzi o brak developerskiego pakietu do glib, czyli glib-devel. Zawsze jak masz taki komunikat to chodzi o developerskie paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 ...i dziś próbowałem zainstalować sobie XMMS 'a ale podczas wydania komędy ./configure wszystko idzie ładnie i pięknie aż do tego momentu... Ty nie instalujesz, Ty kompilujesz... A tak poza tym, to zgadzam sie z przedmowcami w calej rozciaglosci... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi