Belyard Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Witam Mam Fedorw 2'ke i co jakis czas widze ze ktos sciaga odemnie z serwera z maksymalna predkoscia i zapycha mi cale lacze. Czy wie ktos jaka jest komenda na sprawdzenie ip osob laczacych sie z serwerem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Możesz sprawdzić przy pomocy Network Tools. TYle że adresu z imieniem i nazwiskiem z pewnością nie dostaniesz. Byłoby chyba przecież troche bez sensu. Nie sądzisz. Jedyne co możesz sprawdzić to providera i ewentualnie miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belyard Napisano Luty 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Wiem, napisałem ze chodzi mi o sprawdzenie IP Dzieki, a mozesz cos jeszcze o nim napisac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Dzieki, a mozesz cos jeszcze o nim napisac? O czym konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belyard Napisano Luty 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Trzeba go instalowac na serwer czy mozna odpalic na kompie w sieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Trzeba go instalowac na serwer czy mozna odpalic na kompie w sieci? Menu "Aplikacje" → "Narzędzia Systemowe" → "Network Tools" W FC4 jest na pewno w FC3 było chyba też. Co od FC2 to trudno mi powiedzieć. Względnie z konsoli $ gnome-nettool A jak nie ma to: # yum install gnome-nettool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 ...A jak nie ma to: # yum install gnome-nettool Udalo Ci sie zmusic yuma do pracy pod FC2? Gdzie znalazles repozytoria?... ;-) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 ...A jak nie ma to: # yum install gnome-nettool Udalo Ci sie zmusic yuma do pracy pod FC2? Gdzie znalazles repozytoria?... ;-) Pozdro To w FC2 nie ma yum`a ?? Buuuuuuuuu!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 To jest pakiet tylko na gnoma? P.S. Naszczęście więksość używa kde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi