psamtik Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Mam FC2 i jestem w sieci osiedlowej gdzie ludzie mają same Windowsy. Mam dość duze problemy aby sie z nimi połączyc. Wiele kompów ma poudostepniane katalogi bez haseł i (_urzytkownik_ → użytkownik) ORTów, a FC pyta mi sie zawsze o hasło i dostac sie tam nie mogę. No i pytanie nr2 czym najlepiej przeglądac otoczenie sieciowe w Fc2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Jeśli chodzi o KDE, to w Centrum Sterowania → Internet i sieć → Przeglądanie sieci lokalnej i domyślną nazwę użytkownika ustawić na Gość. Sieć można łatwo przeglądać w sidebarze po prawej stronie (trzeba mieć skonfigurowane LISA). Jeśli chodzi o GNOME to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Ja uzywam prograniku Smb4K bardzo dobrze sie sprawuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar'T Napisano Lipiec 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2004 ... bez haseł i (_urzytkownik_ → użytkownik) ORTów, a FC pyta mi sie zawsze o hasło ... W Gnomie zapytany o haslo po prostu klikasz OK, bez wypelniania zadnych informacji - haslo, user czy siec. Przynajmniej ja tak robie i dziala. PZDRWM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi