Skocz do zawartości

Yum Update W Pewnym Momencie Przerywa

avogadro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki oto problem:

Chcialem zrobic update calego systemu i wpisalem sobie yum update a tu w pewnym momencie wywala mi cos takiego

Downloading header for at-spi to pack into transaction set.
Error: failure: at-spi-1.6.4-1.1.fc3.nr.i386.rpm from nrpms: [Errno 256] No more mirrors to try.

czy ktos ma jakies pomysly??

Downloading header for at-spi to pack into transaction set.
Error: failure: at-spi-1.6.4-1.1.fc3.nr.i386.rpm from nrpms: [Errno 256] No more mirrors to try.

Co to za repozytorium? Wygląda na to, że nie ma więcej źródeł, z których możnaby ściągnąć aktualizacje. Spróbuj innego (najlepiej tego standardowego) repo.

Faktycznie siedzisz na FC3 czy cos Ci sie w repozytoriach powalilo?...

Yum w FC3 zostal dodany troche na sile i "wstecz" (oryginalnie "3" nie miala tego narzedzia), podobnie repozytoria do tej wersji... wiec wcale mnie to nie dziwi ze cos sie moze kaszanic.

Nie lepiej sobie odpuscic tego update'a, poczekac 1,5 miecha i smigac na "5"? ;-)

Pozdro

Najlepsze jest to ze mam już FC4 a on chce mi sciągać te dane z FC3 sam nie wiem dlaczego?

.

..

...

A już zrobiłem wielkie dzięki McGiwer smile.gif (_usunolem_ → usunąłem) ORT wszystko co nie było standardowe i poszło smile.gif

A co do tych pakietów to chyba jets tak że update fedorki zostawil jakies stare z fc3 i one zostaly zaznaczone do updateowania wink.gif

.

..

... Oj własnie wywalilo się w innym miejscu ale to jeszcze wywale jakies repo i zobacze ale to dopiero jutro bo pora juz spac wink.gif

Jeszcze raz wielkie dzięki smile.gif

Yum w FC3 zostal dodany troche na sile i "wstecz" (oryginalnie "3" nie miala tego narzedzia)
Co??? Z tego co pamiętam, to yum był w FC3 standardowo.

Nie lepiej sobie odpuscic tego update'a, poczekac 1,5 miecha i smigac na "5"? ;-)
Nie popieram tego pomysłu z odpuszczaniem updatowania wink.gif