jestemjez Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Potrzebuję uruchomić serwer multimediów, taki który przekazywałby obraz z kamer internetowych na strony www (będą to zwykłe kamerki internetowe lub też kamery sieciowe) - najchętniej z możliwie wysokim odświeżaniem i mozliwością wyboru rozdzielcości w zależnośc od posiadanego łącza. Na Windows 2003 serwer był wbudowany taki miły serwer multimediów z wbudowanym kreatorem itp. Czy na ktoś słyszał o podobnym rozwiązaniu działającym pod Linuksem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 wiem że miałem kiedyś coś takiego ale niestetz nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywał Postaram się poszukać i jak znajdę to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Luty 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 Ta słyszałem jest taka aplikacja nazywa się Flumotion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Luty 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 jest tez Icecast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Luty 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 Ta słyszałem jest taka aplikacja nazywa się Flumotion Dokładnie o to mi chodziło. Swietny program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Luty 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 Dzięki. Icecast nie za bardzo się nada do moich celów, bo zalezy mi głownie na transmisji wideo, ale za to Flumotion wyglada bardzo obiecująco (no i są paczki pod Fedorę ). Kontynując temat: czy ktoś uzywa może kamerek Logitecha lub Creativa (zwłaszcza modele Creative Webcam Live Ultra oraz Logitech QuickCam Sphere ) pod Fedorą? Jak te kamerki działają pod Linuksem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewido Napisano Marzec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2008 czy zna ktos dobre strony gdzie jest opisana configuracja serwera flumotion albo moze napisac to w kilku punktach no i jak go polaczyc z gstreamerem i twisted zeby to dzialalo. Tzn zaisntalowalem juz gstreamera i flumotiona z rpm'ow ale gdy uruchamiam flumotiona to wszystkie buzki sa "spiace" no i nie wiem co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi