bisz Napisano Luty 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2006 mam fc4, postawilem vsftpd user haslo, przekierowalem port 22 i 20 na moja maszyne, ludzie sie lacza i co dziwne sciagaja z predkoscia dochodzaca do 140 kb/s (teoretyczny upload mojego lacza to 16 :> ), chcialem sprawe nieco uproscic mianowicie ominiecie logowania, jest katalog /var/ftp/pub gdzie mozna sie laczyc jakby anonimowo, lecz wtedy albo ludzie nie moga sie polaczyc ( chociaz 2 sie udalo), a tym co sie udalo to mieli transfer taki no przyziemny, wiec moje pytanie jest o porty tego ftpa publicznego o ile moge to tak nazywac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Luty 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2006 Myślę, że FTP ma porty 21 i 20, a nie 22. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2006 port 22 to SSH... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Luty 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2006 przejezyczlem sie, uczywiscie 21 i 20. slyszalem ze w fedorze w ftpach anonimowyh-publicznych jest domyslnie jakies ograniczenie transferu, szukalem w pliku konfiguracyjnym ale nie znalazlem zadnych parametrow z liczbami ktore by wlasnie na to wskazywaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi