Skocz do zawartości

Dvd Rom Gdzie Sie Podział?

zbiku0

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM, problem sie pojawił dzisiaj. Przeinstalowałem fedorke 4 zeby zwiekszyc partycje. Wszystko zainstalowało sie normalnie, tylko jest jeden głupi problem. Otoz NIGDZIE nie mam dostepu do napedu DVD, chociaz w przegladarce sprzetu normalnie go widzi. Nie wiem co robić. Jedyne co zmieniłem przy instalacji- to to zeby mi rowniez KDE zainstalowal (bo na wczesniejszej wersji jak doinstalowalem juz na postawionym systemie to brakowalo mu jezyka) ale nie wiem (watpie) czy wybranie KDE przy instalacji ma jakis wplyw na to ze nie mam nigdzie odnosnika do DVD :| w GNOME rowniez go nie ma, a przed instalacja nowego systemu na sformatowanych partycjach wszystko bylo oki sad.gif moj naped to LITEON; Zdenerwowałem się i zainstalowałem jeszcze raz system z myślą, że to jakiś bug ale wciaz nie ma nigdzie mojego dvd. W KDE w ustawieniach pulpitu mam zaznaczone zeby go pokazywal na pulpicie ale to nic nie daje! pomocy! Jestem początkującym userem linuksa więc proszę o wyrozumiałośćsmile.gif

A powiedz mi czy próbowałeś włożyć płytkę do napędu dvd??

Bo jeżeli nie to włóż i sama się zamontuje i zobaczysz ją na pulpicie.

Pozdrawiiam

(_wogóle_ → w ogóle) ORT to kliknij w ikonkę "Komputer" i tam powinieneś mieć napęd.