cosmo Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Witam, Mam ochotę poprogramować sobie w cpp pod fc ale szukam dobrago środowiska do tego (jakoś nie przepadam za programowaniem w vi itp wiem że pmożna sobie ładne rzeczy tam poustawiać typu np kolorowanie składni itp ale nie lubię i już). Jakieś sugestje tylko takie by na fc posszło be tar.gz podr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Odnosze wrazenie, ze tego typu pytan na samym tym forum widzialem juz wystarczajaco duzo Co do edytora, to ja pisze w kate (koloruje skladnie i to mi w zupelnosci wystarcza), ale jesli potrzebujesz jakiegos ide z bajerami, to moze anjuta by Ci sie spodobala (tam oprocz kolorowania jest jeszcze cala masa innych opcji). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 KozaK ma rację, co do tego, że takie pytania już były. Ale jeśli już napisałem, to dodam tu jeszcze Eclipse i Code::Blocks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 ja uzywam Kwrite + konsola i chwale nade wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smopi Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 Witaj! Ja bawie się ostatnio Qt Designerem - bardzo przyjemnie buduje się interfejsy. Edytor kodu też jest całkiem miły - kolorki i inne bajery. Dodatkową zaletą jest to, że istnieje wersja Qt na Maca i Windę. Dlatego później nie powinno być większego problemu z przenoszeniem kodu. Qt jest produktem komercyjnym ale firma ma fajną politykę licencjonowania: jak piszesz soft na zasadach Open Source to możesz używać Qt za free. Jeśli na pisaniu chcesz zarabiać to musisz kupić licencję (jakieś 2000 - 3000 USD) - nie jedna firma mogłaby czegoś się od nich nauczyć. Co do instalacji to: yum install qt i miłej zabawy! Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi