dj_oko Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Zawsze przy wyłączaniu komputera wypisuje mi, ze zawiodło blokowanie NFS. Wolałbym, zeby cos takiego jednak działało.... Co z tym zrobić i w ogóle o co chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 $ man nfs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Jak nie używasz NFS to wyłącz to w Usługach i komunikat nie będzie się pojawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Też tak mam za każdym razem jak instaluje fedorę ale mam wyłączone nfs i dalej mam to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Też tak mam za każdym razem jak instaluje fedorę ale mam wyłączone nfs i dalej mam to też to miałem .. na forum gdzieś jest ale podam : #serviceconf - odpala program graficzny do wyłanczania usług : a następnie Ja wyłączyłem usługi : "NFS" nfs, portmap, nfslock,netfs dla pewności sprawdźcie bo ja się dopiero uczę - ale mi chodzi wszystko co chcę . Te dodatkowe usługi są są związane z udostępnianiem NFS - w zależności od tego co chcecie zrobić - w razie czego można je włączyć zawsze Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 Zazwyczaj jak sie jakies usługi wyłączy to tym lepiej, ale czy jak sobie wyłącze blokowanie NFS, to czy to nie będzie więcej szkody niż pozytku...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Luty 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 Wiesz co to NFS ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Network_File_System . Wątpię, żeby było Ci to potrzebne =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 (edytowane) Administrator sieci raz mi powiedział "broń Boże, nie ruszać" Potem sie rozmyślił, ale moje wątpliwości pozostały, hehehe. Stąd to wszystko... >> Wyłączyłem i działa wszystko A skoro nie korzystam z NFS, to czy trzeba miec usługi rpcidmapd i rpcgss Bo obok nich pisze, ze są potrzebne do NFS... Sorki za głupie pytania :-) Edytowane Luty 19, 2006 przez dj_oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi