finnit0 Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 Witam, Mam problem podczas kompilacji programów (komenda ./configure - kiedy sprawdza X-y). Za każdym razem wyświetla się tem zam komunikat, żebym podał parametry. 1) --x-includes=DIR 2) --x-libraries=DIR znalazłem (chyba )je w /usr/X11R6/< include | lib >, i kiedy dodaję te ścieżki to i tak wywala mi błąd Tak więc powiedzćcie mi co jest nie tak lub czego nie mam. a oto listing z polecenia ./configure checking for X... libraries /usr/X11R6/lib/, headers /usr/X11R6/include/ checking for dnet_ntoa in -ldnet... no checking for dnet_ntoa in -ldnet_stub... no checking for gethostbyname... yes checking for connect... yes checking for remove... yes checking for shmat... yes checking for IceConnectionNumber in -lICE... no checking for XGetImage in -lX11... no configure: error: ========================================================================== A working X window system build environment is required to build x11vnc. Make sure any required X development packages are installed. If they are installed in non-standard locations, one can use the --x-includes=DIR and --x-libraries=DIR configure options or set the CPPFLAGS and LDFLAGS environment variables to indicate where the X window system header files and libraries may be found. ========================================================================== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 checking for IceConnectionNumber in -lICE... no checking for XGetImage in -lX11... no W FC4 → yum install xorg-x11-devel W FC5 → yum install libX11-devel libICE-devel Poza tym co Ty tam kompilujesz i co ten wątek ma wspólnego z administracją systemu? Przenoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi