scota Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 Może moglibyście wszystkie swoje rady dla n00bs w tejże sprawie wpisaywać w tym wątku? bootchart o którym było pisane w paru wątkach nie można znaleźć nic konkretnego, pare stron w całym internecie! Wywalenie usług z "autostartu" itp. Naprawdę przeszukałem wiele stron zanim założyłem ten temat. Jeśli podczas instalacji dystrybucja nie została rozpoznana, może być konieczne ręczne uruchamianie opisywanego narzędzia" Cytat z jedynego miniFAQ które znalazłem na temat bootchart. Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi autorowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 Środowisko ---> Ustawienia systemowe ---> Ustawienia serwera ---> Usługi i to: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9224 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Witam Wejdź do konsoli dalej wpisz su - podaj hasło i zaloguj się, potem wpisz setup, a tam masz wszystko jak na dłoni. Ja mam włączone: anacron, atd, ati-fglrx, audit, autofs, crond, cups, cups-config-daemon, haldaemon, iptables, kudzu, mDNSResponser, messagebus, netfs, nifd, portmap, rhnsd, syslog, xfs, yam. Komputer pracuje w domu, mam net przez adsla. No i na koniec musisz jeszcze zrestartować system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Thx (_jush_ → już) ORT teraz zapamiętam Aha a jeszcze "autostart" dla poszczególnych userów? Gdzie tego szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Bez przerwy zakładam że używasz Gnoma Środowisko ---> Preferencje ---> Więcej preferencji --->Sesje ---> zakładka Programy startowe Wszystko było na forum i to w ostatnich 2 tygodniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 acpid, ati-fglx, autofs, crond, gpm, iptables, network, sendmail, syslog Hmm w zakładce programy startowe mam pusto Oprócz niepotrzebnych usług ładuje mi się kadu a w tym oknie pusto :/ PS O co chodzi z tą żółtą odznaką - autoryzacja, kliknę zachowaj to sie nic nie dzieje, kliknę zrezygnuj to zniknie z paska ale po ponownym zalogowaniu znowu będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi