samba Napisano Luty 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 W jaki sposób i gdzie można ustawić by samba działała w określonych godzinach w określonych dniach chodzi mi o coś takiego: poniedziałki 7:55-17:05 wt-pt 7:55-16:05 sob-niedz samba wyłonczona (nikt nie może pracować w sambie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 zainteresuj sie cronem.... w poniedzialem o ktorej ma byc to service samba start potem koniec pracy service samba stop i tak kiedy trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 cron - (_napewno_ → na pewno) ORT. ALE moze tak lepiej (przyklad dla telnetu): Ograniczenie czasowe telnetu: plik /etc/xinetd.conf lub /etc/xinetd/telnet: service telnet { ... access_time = 8:00-17:00 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba Napisano Luty 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2006 A po co mi wył. wł telnetu??? Chcę aby w godzinach o których napisałem nie było możliwości korzystania z samby (zeby domena (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie była widziana i jej udostepnione zasoby czyli samba wyłaczona) Mozecie mi napisać jak to ma wygladać w cronie??????? Jak tam wsie wyłancza usługę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi