losioman Napisano Luty 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2006 witam posiadam jadro 2.6.11-1.1369_FC4 i nie moge do niego znalezc modulow do lirca wiec chcialbym je zaaktualizowac. Linuksa mam od miesiaca wiec jest to dla mnie czarna magia. Blagam o jakies instrukcje. Z gory dzieki. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2006 yum update i uzbroj sie w troche cierpliwosci. Reszta zrobi sie sama... BTW - do instalacji lirc'a tez uzyj yuma, nie kompiluj ze zrodel... (Twoj poprzedni post...) Wiecej o yumie znajdziesz w Wiki i Szukaj na tym forum (na gorze, lekko po lewej). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2006 Tylko przed yum update zapodaj sobie adresy repozytoriów z FAQ. http://faq.fedora.pl/#installsoftware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losioman Napisano Luty 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2006 wrzucilem yum update i narazie wylistowalo mi pakiety ktore bedzie instalowac i tam z plików ze słowem "kernel" a takie wydaje sie dla mnie wazne wystepuje tylko raz w linijce kernel-doc. Czy jest szansa ze mi zaaktualizuje?? architektura to i386. pozdr poprawka jest kernel ale 2.6.15 ale dla architektury i686 czy to zle czy bez roznicy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2006 poprawka jest kernel ale 2.6.15 ale dla architektury i686 czy to zle czy bez roznicy?? Bez różnicy. Ale upgrade zrób >>kompletny<< a nie tylko jajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losioman Napisano Luty 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2006 ok to mam taka akcje sciagnel mi tek aktualizacje ale nie mam miejsca zeby je zainstalowac do jakiego kataolog mam podmontowac jakies wolnie miejsce zeby bylo ok. najlpiej jakas instrukcja jak to zrobic jakby można bylo. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 wypal /var/chache/yum na plyte i podmontuj tam wolne miejsce, nie zapomnij o wywaleniu zawartosci katalogu przed montowaniem potem z plytki zgrywasz na swoje miejsce i jest good... --- jaki rozmiar ma partycja z lin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 sciagnel mi tek aktualizacje ale nie mam miejsca zeby je zainstalowac Lol ile dałeś na / ? Poczytaj to → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=54193 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 ja za rozmiarem to uwazam ze 20gb na wszystko styknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 ja za rozmiarem to uwazam ze 20gb na wszystko styknie 20GB na "/"? Ja mam ok 6 GB i mi jeszcze nigdy nie brakło miejsca Pod FC, Debianem, KateOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 20gb na wszystko... nie mam partycji /home... a owszem, kilka razy zapelnilem w full... uzywajac aMule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 20gb na wszystko... nie mam partycji /home... Rozumiem że masz jedną partycję z linuksem... Powodzenia przy jakiejś nagłej rozsypce systemu "będzie płacz i zgrzytanie zębów". Jeśli tylko masz możliwość to zrób sobie osobną partycję home, w przyszłości docenisz tego zalety (np. przy zmianie systemu, reinstalacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 to akurat wiem... :/ trza cos zrobic przed instalka fc5... narazie mialem jeden kernel panic dobrze ze mam dwa zapasowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi