erule Napisano Luty 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2006 Witam Mam dosyc skomplikowany problem z Serwerem DNS oraz ze Squidem. Nie wiem dokladnie czy nie dziala Transparent Proxy czy DNS bo jak wylacze jedno badz drugie to wszystko dzialapoprawnie. Mianowicie chodzi o to ze mam serwer na fedore z natowaniem sieci prywatnej. Na tym samym serwerze jest serwer DNS cache oraz master dla sieci prywatnej oczywiscie zamkniety na zewnatrz. W momencie otwierania niektorych stron strona po prostu sie nie otwiera. Nie wraca nawet pakiet SYN. DNS oczywiscie prawidlowo rozpoznaje nazwe ( sprawdzalem ze stacji roboczych nslookup ) W momencie gdy otworze serwer na zewnatrz albo przelacze sie na inny DNS ( np. TPSA ) to wszystko dziala prawiidlowo. To samo jak wylacze Squida tzn jak wykomentuje linijke w firewallu ktora mowi o przekierowaniu portu 80 na port squida. Czyli bez squida tez wszystko dziala. Czy ktos mi moze poradzic co moze byc problemem.Zdaje sobie sprawe ze jest to skomplikowane pytanie ale moze jest cos takiego w konfiguracji squida co powinienem ustawic? Tak jak powiedzialem nie dzialaja tylko niektore strony. Reszta jest ok? Wiec tym bardziej jest dziwne dlaczego tylko niektore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi